روی لینک های زیر کلیک کنید و از سایت های بین نظیر دیدن کنید
سیمکارتهای دایمی دولتی با پیش شمارهی ۰۹۱۲ همان سیمکارتهای قدیمی هستند که سالها بدون رقیب ازسوی شرکت ارتباطات سیار واگذار میشدند.
از زمان ورود تلفن همراه به کشور تاکنون، قیمت گزاف سیمکارت در بازار آزاد شکسته شده و علاوه بر افزایش ارایه دولتی، این کالا به نوعی از انحصار دولت خارج شد و انواع سیمکارت اعم از دایمی و اعتباری به متقاضیان عرضه میشود؛ اما این تنوع و تکثر سیمکارت سبب شده متقاضیان در بازار چندین گزینه برای انتخاب داشته باشند که هر یک دارای ویژگیهای خاص و متفاوت از دیگری است و داشتن اطلاعات دقیق و در عین حال جدید میتواند به انتخاب صحیح منجر شود.
در حال حاضر پنج نوع سیمکارت ازسوی سه شرکت ارتباطات سیار، ایرانسل و تالیا که درواقع رقیب تجاری یکدیگر به شمار میروند، در بازار موجود است.
سیمکارتهای دایمی دولتی با پیش شمارهی ۰۹۱۲ همان سیمکارتهای قدیمی هستند که سالها بدون رقیب ازسوی شرکت ارتباطات سیار واگذار میشدند.
در حال حاضر این سیمکارتها با کدهای یک تا هشت عرضه میشوند، اما کدهای قدیمی با توجه به اقبالی که متقاضیان از آنها دارند، گرانتر از کدهای جدید در بازار خرید و فروش میشوند؛ اما قیمت ثبتنام سیمکارتهای دولتی فعلا ۲۸۸ هزار تومان است که گویا از تیرماه ثبتنام مجدد برای آن انجام خواهد شد. نرخ مکالمات شهری با این سیمکارتها دقیقهای ۴۴۷ ریال و بین شهری، دقیقهای ۷۶۰ ریال برای مشترک منظور میشود.
اپراتور اول تلفن همراه در آخرین ثبتنام خود در بهمن ماه ۸۵ به ثبتنام نوع دیگر از سیمکارت موسوم به سیمکارت اعتباری دولتی اقدام کرد که در حدود دو میلیون متقاضی از آن استقبال کردند و واگذاری آنها از اردیبهشتماه جاری آغاز شده است، اما تاکنون متقاضیان محدودی برای دریافت سیمکارتهای خود با مراجعه به دفاتر پستی و خدمات ارتباطی اقدام کردهاند. قیمت سیمکارت اعتباری دولتی ۳۴ هزار تومان است که ۱۰هزار تومان هزینهی شارژ اولیهی آن است.
همچنین ۱۰۰۰ تومان آن هنگام ثبتنام پرداخت شده و مابقی وجه نیز در هنگام تحویل سیمکارت باید پرداخت شود؛ این سیمکارتها در تهران با پیش شمارهی ۰۹۱۹ عرضه میشوند و در استانهای دیگر متناسب با پیش شمارهی تلفن همراه آن استان است و کارت شارژ آن نیز در دو نوع ۱۰ و ۲۰ هزار تومانی عرضه شده و در دفاتر خدمات ارتباطی موجود است.
این سیمکارتها محدویت زمانی دارد؛ به طور مثال کارت شارژهای ۲۰ هزار تومانی برای پنج ماه دوطرفه است و اگر مشترک برای شارژ مجدد اقدام نکند، برای دو ماه یکطرفه و تا یک سال نیز شماره آن حفظ میشود.
نرخ مکالمات این سیمکارتها هم در حال حاضر دقیقهای ۶۷۰ ریال است که پیشنهاد کاهش تعرفه مکالمات آن نیز ارایه شده که طبق اعلام، بهزودی مورد تصویب سازمان تنظیم مقررات قرار میگیرد.
شبکهی سیمکارت اعتباری دولتی همان شبکهی سیمکارتهای دایمی است و تمام امتیازات آن را نیز داشته و در کل کشور آنتندهی دارد.
اما سیمکارت اعتباری تالیا، از سوی مجتمع صنعتی رفسنجان در کشور عرضه شد که به گفتهی مسوولان آن ۲۵ مرکز استان را تحت پوشش قرار داده و در حال حاضر در حدود یک میلیون مشترک دارد و با پیش شماره ۰۹۳۲ عرضه میشود.
تالیا به تازگی محدویت زمانی سیمکارتهای خود را برداشته است و کارت شارژهای آن نیز در دو نوع ۱۰ و ۲۰ هزار تومانی عرضه میشود. قیمت آن هم ۴۵ هزار تومان است که ۲۰ هزار تومان آن هزینه شارژ اولیه آن بوده و نرخ مکالمات آن نیز برای هر دقیقه ۶۷۰ ریال در نظر گرفته شده است.
اپراتور دوم تلفن همراه یا ایرانسل نیز در کمتر از یکسال پیش در ایران شروع به فعالیت کرد؛ این اپراتور هر دو نوع سیمکارت دایمی و اعتباری را نیز عرضه میکند و سیمکارتهایش در بیش از ۹۰ شهر آنتندهی دارد.
قیمت سیمکارتهای دایمی ایرانسل ۱۵۰هزار تومان بوده و با پیش شمارهی ۰۹۳۵ است و نرخ مکالمات آن در طرح دقیقهیی، ۴۹۹ ریال و در طرح ثانیهیی برای هر ثانیه ۳۲/۸ ریال در نظر گرفته شده است که این مبلغ معادل ۴۹۹ ریال بهازای هر دقیقه با مبنای محاسبه ثانیهیی است.
قیمت سیمکارتهای اعتباری ایرانسل ۲۹ هزار تومان بوده که پنج هزار تومان آن هزینه کارت شارژ است و نرخ مکالمات آن نیز در طرح دقیقهیی، ۶۲۰ ریال و در طرح ثانیهیی تعرفهی مکالمهی هر ثانیه در سیمکارتهای اعتباری نیز با ۲۷ درصد کاهش از ۲/۱۴ ریال به ۱۰/۳۳ ریال در داخل شبکهی ایرانسل تغییر یافته است؛ این مبلغ معادل ۶۲۰ ریال بهازای هر دقیقه با مبنای محاسبه ثانیهیی است.
اما هزینهی پیام کوتاه سیمکارت تلفن همراه دایمی اپراتور اول ۱۴۰ ریال و هزینهی SMS سیمکارتهای اعتباری تالیا، اعتباری دولتی و هر دو نوع سیمکارت اپراتور دوم تلفن همراه ۱۶۰ ریال است.
کارتهای شارژ سیمکارتهای اعتباری یکی از نقاط مشترک اپراتورهاست؛ تالیا برای مشترکان خود سه نوع کارت شارژ در نظر گرفته که اعتبار آنها میان ۳۰ تا ۷۰ روز است. قیمت این کارت که در سه رنگ قرمز، آبی و زرد در ایستگاههای تالیا ارایه میشود، بهترتیب ۱۰۰ هزار ریال، ۲۰۰ هزار ریال و ۴۰۰ هزار ریال است که به قیمت با احتساب مالیات و عوارض شش درصدی ۱۰۶ هزار ریال، ۲۱۲ هزار ریال و ۴۲۴ هزار ریال به متقاضیان عرضه میشود. اعتبار استفاده از کارت شارژهای قرمز ۳۰ روز، آبی ۷۰ روز و زرد ۱۵۰ روز است.
اما ایرانسل نیز دو نوع کارت شارژ برای متقاضیان خود در نظر گرفته است که از نظر میزان اعتبار و مدتزمان استفاده با یکدیگر متفاوتند.
بر اساس این گزارش، کارت شارژهای ایرانسل ۱۰ هزار تومانی و ۲۰ هزار تومانی و پنج هزار تومانی هستند که نوع اول با کسر ۵۶۶ تومان مالیات ۹ هزار و ۴۳۳ تومان مکالمه را برای ۳۰ روز و نوع دوم با کسر هزار و ۱۳۲ تومان مالیات ۱۸ هزار و ۸۶۸ تومان اعتبار ریالی را برای ۷۵ روز فراهم میکند.
موضوع صورتحساب مکالمات مشترکان یکی از مواردی که میان سه شبکه ارتباطات سیار موجود متفاوت است.
در سیمکارتهای دایمی دولتی و ایرانسل امکان صدور صورتحساب و ریزمکالمات برای مشترک در نظر گرفته شده است.
صورتحساب سیمکارتهای دولتی هر دو ماه یک بار بهصورت پستی به درب منازل مشترکان ارسال میشود و دریافت ریزمکالمات آنها نیز با پرداخت مبلغ ۲۱۲۰ ریال توسط دفاتر خدمات ارتباطی امکانپذیر است. در حالی که صورتحساب سیمکارتهای اپراتور دوم هر ماه بهصورت پستی یا الکترونیکی ارسال میشود و دریافت ریزمکالمات مشترک با پرداخت ماهانه ۱۰ هزار ریال امکانپذیر است، با این تفاوت که ریزمکالمات کاربر همراه با شمارههای گرفته شده و مدتزمان مکالمه برای وی همراه با صورتحساب ارسال میشود.
ظاهرا فعالسازی سرویس صدور ریزمکالمات برای مشترک ایرانسل هزینهبر است و مبلغی حدود ۱۰ هزار ریال را شامل میشود. مهلت پرداخت صورتحساب ایرانسل بهطور تقریبی ۲۰ روز پیشبینی شده است که بهنسبت طولانیتر از اپراتور اول است.
مبلغ آبونمان هر دوره سیمکارت اپراتور اول ۱۲۶۰۰ ریال و اپراتور دوم ۷۵۰۰ ریال است و دوره سیمکارت دولتی دو ماهه و سیمکارت ایرانسل یک ماهه محسوب میشود.
سازمان خبری اقتصاد ایران